UMP cipta Rajawali - Asrol, Awang (Berita Harian Sdn. Bhd., 2022)
PEKAN: Sekumpulan penyelidik Universiti Malaysia Pahang (UMP) dari Pusat Reka Bentuk dan Inovasi Teknologi (PRInT) berjaya mencipta dron pelbagai fungsi menggunakan kepakaran tempatan yang dikenali sebagai `Rajawali'.