Letak kewajipan Yang di-Pertuan Agong lindungi Bahasa Kebangsaan - Juani Munir, Abu Bakar (Utusan Malaysia, 2022)
PETALING JAYA: Pindaan utama terhadap Akta Bahasa Kebangsaan dan Akta Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) perlu memasukkan kewajipan Yang di-Pertuan Agong dan Seri Paduka boleh memberikan arahan sewajarnya untuk memelihara kesucian bahasa tersebut.