Risiko Bencana Banjir Pentingnya Pengetahuan dan Kesedaran - Mohamad Idris, Ali; Mohammad Syamsyul Hairi, Saad (2022)
Kejadian bencana banjir disebabkan oleh hujan yang berterusan bermula pada 17 Disember 2021 adalah di luar jangkaan dan menimbulkan banyak tanda tanya daripada masyarakat yang biasa sehinggalah kalangan pakar. Kenapa bencana banjir sebesar ini berlaku pada masa, tempoh dan tempat yang tidak dijangka?