Kebebasan di media sosial lunturkan nilai murni masyarakat - Hasnah, Hussiin (Berita Harian Sdn. Bhd., 2022)
Pepatah Melayu menyebut 'kerana pulut santan binasa, kerana mulut badan binasa'. Ini membawa maksud percakapan kasar, tidak elok atau tidak menjaga tutur kata akhirnya memberi padah kepada penuturnya.