Dua dekad capai kegemilangan UMP perkasa bidang TVET - Asrol, Awang (Berita Harian Sdn. Bhd., 2022)
KUANTAN: Universiti Malaysia Pahang (UMP) akan memperkukuhkan peranannya sebagai universiti teknologi dalam Rangkaian Universiti Teknikal Malaysia (MTUN), sebagai usaha mengangkat agenda pemerkasaan Latihan dan Pendidikan Teknikal dan Vokasional (TVET) pada semua peringkat.