Dr. Suriyati hasilkan Co-TOP pellet sisa kelapa sawit sebagai bahan api mesra alam dan kos rendah - Nur Hartini, Mohd Hatta (2022)
PEKAN, 25 April 2022 – Melihat kepada Malaysia sebagai pengeluar utama minyak kelapa sawit di dunia, pensyarah Fakulti Teknologi Kejuruteraan Kimia dan Proses (FTKKP), Dr. Suriyati Saleh, 39 telah menghasilkan Co-TOP pellet dengan memanfaatkan sisa kelapa sawit sebagai bahan api mesra alam dan kos rendah.