UMP, MBK bakal berkolaborasi dalam pengurusan sistem lalu lintas dan pengangkutan awam yang efektif - Mimi Rabita, Abdul Wahit (UMPSA, 2022)
KUANTAN, 30 Mac 2022 - Universiti Malaysia Pahang (UMP) bakal berkolaborasi dengan Majlis Bandaraya Kuantan (MBK) dalam berkongsi kepakaran meningkatkan kecekapan pengurusan lalu lintas dan pengurusan pengangkutan awam seiring dengan pembangunan bandar pintar serta lestari khususnya melibatkan bandar yang mempunyai tahap mobiliti tinggi dan mesra pejalan kaki.