UMP tuan rumah Penganjuran Kejohanan Sukan MASUM Fasa 1 - Mimi Rabita, Abdul Wahit (UMPSA, 2022)
KUANTAN, 24 Mac 2022 - Setelah dua tahun Kejohanan Sukan MASUM tidak dapat dijalankan, kini karnival sukan MASUM Fasa 1 dijalankan secara bersemuka melibatkan penganjuran pihak Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) dan Universiti Malaysia Pahang (UMP) sebagai tuan rumah.