7,071 pelajar UMP kini kembali ke kampus - Siti Nur Azwin, Zulkapri (2022)
PEKAN, 7 Mac 2022 – Seramai 7,071 pelajar Universiti Malaysia Pahang (UMP) kini kembali memulakan pengajian di kedua-dua kampus Pekan dan Gambang mulai 4 Mac secara berperingkat secara fizikal ke kampus bagi bagi mengikuti pengajian semester II, Sesi Akademik 2021/2022 pada 3 Mac 2022 manakala bagi pelajar sedia ada pada 4 hingga 6 Mac 2022 baru-baru ini.