Penerimaan pelajar UMP terhadap pembelajaran subjek Pengajian Malaysia satu kajian ringkas - Hasnah, Hussiin (2022)
Usaha kerajaan bagi melahirkan pelajar yang berminda kelas pertama merupakan suatu usaha yang berterusan dan ia tidak mustahil untuk dilakukan dan dilaksanakan. Falsafah Pendidikan Kebangsaan menyatakan: