26 Pegawai Kadet UMP ditauliah Leftenan Muda - Mohd Azam, Muhamad Akhir (2022)
BANGI, 27 Januari 2022- Pengorbanan masa sepanjang tiga tahun menjalani latihan di dalam Pasukan Latihan Pegawai Simpanan (PALAPES) berbaloi apabila seramai 26 orang Pegawai Kadet, Universiti Malaysia Pahang (UMP) ambilan siri kedua berjaya ditauliahkan sebagai Leftenan Muda dalam Pasukan Simpanan Tentera Darat.