Teks Ucapan Presiden Persatuan Wanita UMP di Majlis Hi-Tea Matahari, UMP pada 14 Februari 2022 - Mazita, Mokhtar (2022)
Tujuan majlis ini diadakan adalah untuk mengeratkan hubungan silaturrahim di antara MATAHARI UMP dan pihak organisasi luar seperti TERATAI ,NCWO dan PUSPANITA disamping sesama ahli yang telah lebih 2 tahun tidak dapat bersama kerana Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dan keadaan yang tidak mengizinkan seperti bencana alam , banjir yang berlaku pada akhir tahun 2021. Majlis hi-tea ini juga sebagai tanda ucapan terima kasih yang tidak terhingga saya serta AJK kepada ahli-ahli Persatuan Wanita UMP yang dikenali sebagai MATAHARI yang telah menyumbang tenaga serta wang ringgit di dalam merealisasikan segala aktiviti persatuan sejak ia ditubuhkan pada 3 Disember 2009.