Posisi, tugas dan tanggungjawab kaum hawa menurut perspektif Islam - Mazita, Mokhtar; Syed Ibrahim, Syed Ahmad (Fikrah Pahang, 2022)
Majlis meraikan ahli serta mengadakan ceramah agama sempena 13 tahun penubuhan matahari ump. Pada masa yang sama matahari turut meraikan anak-anak yatim, asnaf serta oku seramai 10 orang. Majlis dirasmikan oleh Yg Bhg Datin Sri Dato' Burhah binti Mohamed, isteri YAB Menteri Besar Pahang Dato' Wan Rosdy Bin Wan Ismail. Ceramah di sampaikan oleh YB. Dato' Sri Syed Ibrahim bin Syed Ahmad