UMP terbit kamus kompetensi pertama di Malaysia - Siti Nur Azwin, Zulkapri (Astro AWANI Network Sdn. Bhd., 2022)
KUANTAN: Universiti Malaysia Pahang (UMP) melakar sejarah tersendiri apabila berjaya menerbitkan kamus kompetensi pertama di negara ini melalui kerjasama Penerbit UMP dan Akademi Kepimpinan Pendidikan Tinggi Malaysia (AKEPT). Kamus yang dilancarkan pada minggu lalu itu sebahagian daripada inisiatif Inspirasi Magnum Opus (Maha Karya), iaitu strategi penerbitan berimpak tinggi yang berupaya memberi perubahan kepada komuniti dan negara.