Wajibkan pita pemantul cahaya terhadap semua kenderaan berat - Mohd Rosli, Hainin; Nur Izzi, Md Yusoff (New Straits Times Sdn Bhd, 2022)
Pelanggaran membabitkan kenderaan berat seperti treler dengan kenderaan yang lebih kecil seperti kereta selalunya akan berakhir dengan kecederaan parah atau lebih teruk lagi, menyebabkan kematian terhadap penumpang kenderaan lebih kecil.