Bas pintar tanpa pemandu - Nik Amirul Mu'min, Nik Min (Sinar Karangkraf Sdn. Bhd., 2022)
KUANTAN - Penyelidik Universiti Malaysia Pahang (UMP) sedang membangunkan sebuah bas pintar, Smart Campus Autonomous Vehicle (SCAV) yang bergerak tanpa pemandu (swapandu) untuk kegunaan dalam kawasan kampusnya.