Elak buruk sangka, ramalan khurafat ketika dilanda banjir - Ahmad Irfan, Ikmal Hisham (Berita Harian Sdn. Bhd., 2021)
Banjir melanda negara memberikan banyak pengajaran dari sudut pandang beragama. Segelintir umat Islam secara terang-terangan mengembalikan ujian banjir ini kepada apa ditafsirkan sebagai dosa dan kesalahan yang khusus.