Kerajaan tanpa sidang Parlimen: apa implikasinya - Wan Ahmad Fauzi, Wan Husain (2021)
Di kala pandemik yang berpanjangan ini, Yang di-Pertuan Agong dan Raja-Raja Melayu menyarankan Perdana Menteri, Muhyiddin Yassin supaya “persidangan Parlimen perlu diadakan secepat mungkin” menerusi kenyataan media pada 16 Jun, 2021 yang lalu. Adakah titah YDPA untuk buka segera parlimen ini, bukan semata-mata pandangan atau nasihat tetapi ianya hanya arahan yang perlu dipatuhi kerajaan dan dewan? Untuk mengetahui dengan lanjut, mari kita saksikan kupasan menarik ini di Agenda Pertiwi pada 8.30 malam ini.