Mendalami Falsafah Perjuangan Gayong - Wan Ahmad Fauzi, Wan Husain (2021)
Majlis Gurulatih Negeri PSSGM Pahang berbesar hati dengan kesudian panel ke-3 untuk siri webinar "Timba Mencari Perigi" ini. Beliau adalah seorang Guru Gayong yang terkenal dalam dunia Silat Seni Gayong, Perundangan Negara, Akademik dan Perjuangan Watan dan merupakan Pengarah Institut Tamadun Kajian Startegik Universiti Malaysia Pahang. Beliau adalah Waris Amanah Mahaguru Silat Seni Gayong & Serantau dari Pertubuhan Seni Gayong Serantau Malaysia yang bergiat aktif dan berguru dengan tokoh Gayong ternama seperti Allahyarhamah Cikgu Siti Kalsom dan Cikgu Majid Mat Isa sendiri. Adalah penting untuk generasi anak muda Gayong kini melihat bahawa apa-apa sahaja nama pertubuhan dan pentadbiran, hakikatnya Gayong itu tetaplah satu.Webinar 7 Siri “Timba Mencari Perigi: Siri 3: Mendalami Falsafah Perjuangan Gayong. Bersama Guru-Guru Silat Seni Gayong, FBLive Webinar