Penyelidik UMP bangunkan bas swapandu SCAV untuk warga kampus - Mimi Rabita, Abdul Wahit (2021)
Dengan memiliki pelbagai kepakaran dalam bidang kejuruteraan dan teknologi, penyelidik Universiti Malaysia Pahang (UMP) kini sedang membangunkan sebuah bas pintar yang mempunyai sistem komputer untuk bergerak dengan sendiri tanpa pemandu (swapandu).