Teknologi Intervensi Cuaca dan Aplikasi Big Data untuk elakkan banjir dan kehilangan harta benda - Ezrin Hani, Sukadarin (2021)
Turunnya hujan merupakan salah satu bukti kebesaran Allah SWT. Hujan terhasil dari satu kitaran hidrologi yang melibatkan proses kondensasi sehingga air dapat diturunkan sekali gus menyejukkan permukaan bumi. Walau bagaimanapun, bagaikan api, hujan yang kecil boleh menjadi kawan, apabila ia besar dan melimpah-ruah, ia menjadi lawan (bencana alam).