Empat sektor masih perlukan pekerja asing - Mohamad Shofi, Mat Isa (Utusan Melayu (M) Berhad, 2021)
KUANTAN: Sektor pembinaan, perkilangan, perladangan dan pertanian memerlukan khidmat warga asing kerana kesanggupan mereka bekerja berat dengan upah yang rendah. Walaupun kerajaan menggalakkan majikan membuka lebih banyak peluang pekerjaan itu kepada kalangan rakyat tempatan, tetapi sambutan yang diterima amat rendah. Rakyat tempatan masih merungut tentang tugas yang berat dan bayaran upah rendah serta berisiko tinggi terutama dalam sektor pembinaan.