Pokok Peluru Meriam jadi tarikan delegasi UMK - Nor Salwana, Mohammad Idris (2021)
PEKAN,10 Disember 2021 - Satu-satunya pokok Peluru Meriam (Cannon-ball) atau nama saintifiknya Couroupita Guianensis yang terdapat di Rimba Lestari Universiti Malaysia Pahang (UMP) menjadi tumpuan delegasi Universiti Malaysia Kelantan (UMK) ketika berkunjung menyaksikan inisiatif UMP dalam melestarikan kampus hijau baru-baru ini.