Pengurusan OKU dalam kerangka maqasid syariah - Tuan Sidek, Tuan Muda; Munira, Abdul Razak (Berita Harian Sdn. Bhd., 2021)
KELUASAN ajaran Islam menjadikan prinsip maqasid (tujuan) syariah mencakupi pelbagai aktiviti pengurusan termasuk pengurusan orang kurang upaya (OKU).