UMP kampus hijau lestari sasar Agenda Global SDG - Mimi Rabita, Abdul Wahit (2021)
PEKAN, 2 Disember 2021 - Universiti Malaysia Pahang (UMP) giat menjalankan program bertunjangkan kepada Matlamat Pembangunan Lestari atau Sustainable Development Goals (SDG) yang menjadi agenda global seiring dengan 17 matlamat yang perlu dicapai seperti yang diperkenalkan oleh Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) untuk semua negara menjelang 2030.