Jalinan kerjasama UMP, VAC bangun modal insan - Siti Nur Azwin, Zulkapri (2021)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) dan Vacuumshmelze (VAC) menandatangani memorandum persefahaman (MoU) bagi kerjasama industri, penyelidikan, pembangunan akademik dan pembangunan modal insan melalui penawaran pembiayaan biasiswa dan latihan industri kepada pelajar program dual ijazah di universiti ini.