Teknologi diperkenalkan Meta permudah interaksi tiga dimensi - Ong, Weng Yan; Nor Azleen, Abdul Rahman (Berita Harian Sdn. Bhd., 2021)
DUNIA meta akan tiba sebagai gelombang revolusi teknologi yang memudahkan interaksi antara pengguna secara tiga dimensi. Pembelajaran dalam kelas, menonton filem di panggung wayang atau mesyuarat dapat dilakukan secara maya dengan persekitarannya mirip kepada dunia nyata.