UMP melonjak di kedudukan ke-129 universiti terbaik Asia - Mimi Rabita, Abdul Wahit (2021)
PEKAN, 2 November 2021 - Universiti Malaysia Pahang (UMP) melonjak ke tangga ke-129 berbanding 133 tahun lalu dalam QS World University Rankings: Asia yang diumumkan oleh agensi penarafan antarabangsa QS Quacquarelli Symonds bagi tahun 2022.