Serlahkan semangat patriotik dengan mengambil vaksin Covid-19 - Ahmad Mahfuz, Gazali (2021)
Sehingga tarikh 18 Oktober 2021, hampir 70 peratus peratus rakyat Malaysia sudah lengkap menerima vaksin Covid-19. Sikap rakyat Malaysia yang berlumba-lumba untuk mengambil vaksin Covid-19 wajar dipuji. Sehubungan itu, kerajaan pimpinan Yang Amat Berhormat Dato Sri’ Ismail Sabri telah mengambil langkah mengumumkan kebenaran rentas negeri pada 11 Oktober 2021 apabila lebih 90 peratus penduduk dewasa di Malaysia telah pun divaksin.