Integrasi kepelbagaian bangsa, agama satukan Keluarga Malaysia - Tuan Sidek, Tuan Muda (Berita Harian Sdn. Bhd., 2021)
Antara keunikan Malaysia ialah penduduknya berbilang bangsa dan agama. Sungguhpun demikian, rakyat tetap hidup aman dan harmoni sejak kemerdekaan Persekutuan Tanah Melayu pada 1957 dan pembentukan Malaysia pada 1963.