Mencari pendekatan terbaik menguruskan kepelbagaian bangsa dan agama keluarga Malaysia - Tuan Sidek, Tuan Muda (2021)
Antara keunikan Malaysia ialah penduduknya yang berbilang bangsa dan agama. Sungguhpun demikian, mereka tetap hidup aman dan harmoni semenjak kemerdekaan Persekutuan Tanah Melayu pada 1957 dan pembentukan Malaysia pada 1963. Walaupun terdapat beberapa insiden pergeseran akibat silap faham, semuanya dapat ditangani dan keharmonian terus dikecapi sehingga kini.