Layakkah anak muda kini menjadi pewaris negara - Azizul Helmi, Sofian (2021)
Hari Kemerdekaan dan Hari Malaysi pada tahun ini diraikan walaupun secara sederhana namun semangat patriotisme itu sewajarnya dihiasi dengan kegembiraan dan rasa syukur atas perjuangan yang telah dilakukan oleh nenek moyang kita dahulu. Namun, seringkali didengari anak muda kini tidak lagi mempunyai semangat patriotisme yang tinggi. Benarkan tanggapan ini? Adakah semangat patriotisme itu hanya sekadar mengibarkan Jalur Gemilang dan nyanyian Lagu Negaraku? Bagi penulis, tanggapan ini adalah mitos dan tidak seharusnya suara-suara sumbang ini diangkat diarus perdana.