Kabinet bipartisan, jika Ismail Sabri mahu kekal PM - Khairil Anwar, Mohd Amin (Sinar Karangkraf Sdn. Bhd., 2021)
Seorang pakar perlembagaan berpandangan Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob perlu membentuk sebuah barisan kabinet baharu bersifat inklusif serta bipartisan, sekiranya beliau disahkan menjadi Perdana Menteri kesembilan kelak.