Semakin banyak jangkitan, lebih tinggi risiko mutasi virus COVID 19 - Hajar Fauzan, Ahmad (New Straits Times Press (M) Bhd., 2021)
Proses evolusi bagi virus SARS-CoV-2 berlaku amat pantas. Sejak tercetus pandemik tahun lalu, pelbagai varian baharu muncul melalui proses mutasi.