Jika hilang majoriti, nasib Muhyiddin bergantung pada Agong - Mohamad Hafiz, Yusoff Bakri (Media Mulia Sdn. Bhd., 2021)
PETALING JAYA: Keabsahan Kerajaan Perikatan Nasional (PN) pimpinan Tan Sri Muhyiddin Yassin yang dikatakan jatuh ekoran penarikan sokongan UMNO boleh ditentukan menerusi pertemuan bersemuka setiap ahli Parlimen dengan Yang di-Pertuan Agong. Pengarah Institut Tamadun dan Kajian Strategik (ITKAS) Universiti Malaysia Pahang (UMP), Prof. Madya Datuk Dr. Wan Ahmad Fauzi Wan Husain berkata, ini kerana proses penentuan kepercayaan kepada Perdana Menteri