Penerbit UMP teroka segmen Educomic - Athirah, Ruzaini (2021)
Penerbit Universiti Malaysia Pahang (UMP) buat julung kalinya mencipta sejarah apabila berjaya menerbitkan educomic pertamanya berjudul ‘UMP Comic Series: Survival Statics’ hasil pasukan Mekanika dan Ariff AV.