Potensi Teknologi Blockchain dalam industri halal - Halizan, Mohmood (2021)
KUANTAN, 28 Julai 2021 – Pusat Jaringan Industri dan Masyarakat (PJIM), Universiti Malaysia Pahang (UMP) bersama Persatuan Alumni Jerman Malaysia (GAAM), Blockworq Sdn. Bhd. dan Akademi Maishince telah menganjurkan Forum Webinar Siri Bicara Profesional Siri 2 bertajuk ‘Fakta, Dongeng dan Potensi Teknologi Blockchain dalam Industri Halal’ bagi merungkai salah faham yang menyelubungi isu penggunaan teknologi blok rantai (blockchain) dalam industri halal.