Usul batal ordinan ke Parlimen elak tohmahan kepada Seri Paduka - Wan Ahmad Fauzi, Wan Husain (New Straits Times Press (M) Bhd., 2021)
Pada hari pertama sidang Mesyuarat Khas Penggal Ke-3 Parlimen Ke-14, Isnin lalu, satu kejutan berlaku apabila Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Parlimen dan Undang-Undang) Datuk Seri Takiyuddin Hassan memaklumkan semua ordinan selepas Proklamasi Darurat diisytiharkan pada 11 Januari lalu, terlebih dahulu dibatalkan Jemaah Menteri pada 21 Julai.