Hasil penyelidikan UMP berkaitan genom Covid-19 diterbitkan untuk rujukan dunia - Mimi Rabita, Abdul Wahit (2021)
KUANTAN, 19 Julai 2021 - Hasil kajian penyelidikan Universiti Malaysia Pahang (UMP) bersama pihak COVID-19 Host Genetics Initiative berhubung penjujukan genom manusia yang bertajuk ‘Mapping the Human Genetic Architecture of COVID-19’ kini diterbitkan dalam jurnal Nature yang mendedahkan penemuan 13 lokasi genom manusia yang berkaitan dengan jangkitan COVID-19 di seluruh dunia.