Beri peluang pada warga universiti undi naib canselor mereka sendiri - Muzaffar Syah, Mallow (Malaysia Gazette, 2021)
RUANG dan peluang boleh diberikan kepada semua warga universiti awam khususnya dalam kalangan ahli akademik untuk memilih mana-mana individu yang difikirkan sesuai untuk menjadi naib canselor atau rektor universiti mereka sendiri melalui proses undian.