Aplikasi PISAH bantu pemantauan individu yang dikuarantin akibat Covid 19 - Nor Salwana, Mohammad Idris (2021)
PEKAN, 24 Jun 2021 - Sejak negara mula dilanda wabak Covid-19, pelbagai usaha dilaksanakan pihak kerajaan dalam memerangi penularan wabak ini demi memutuskan rantaian jangkitan pandemik ini. Contohnya, pemakaian gelang kepada individu yang perlu dikuarantin bagi menyekat pergerakan individu selepas mereka dikenal pasti sebagai individu yang terbabit untuk menjalani tempoh kuarantin.