Mendepani cabaran norma baharu PdPR buat ibu bapa - Zuraina, Ali (Universiti Malaysia Pahang, 2021)
Cabaran Pengajaran dan Pembelajaran Di Rumah (PdPR) bukan sahaja memberi kesan kepada anak-anak. Ia turut melibatkan ibu bapa yang perlu memastikan anak-anak belajar pada musim pandemik ini. Sebagai ibu bapa, mereka perlu mendisiplinkan anak-anak agar hadir ke kelas terutamanya kelas yang menjalankan pembelajaran segerak (synchronous learning).