Prof. Madya Dr. Azrina hasilkan bahan api hidrokarbon melalui penukaran CO2 bermangkin cahaya melalui partikel nano - Safriza, Baharuddin; Nurhartini, Mohd Hatta (2021)
GAMBANG, 7 Jun 2021 - Penyelidikan bertajuk Nanoparticles for CO2 Conversion yang dijalankan oleh Profesor Madya Dr. Azrina Abd Aziz, 35, memfokuskan kepada sintesis pemangkin foto komposit nano baharu menggunakan kaedah penganodan elektrokimia, pemendapan elektrokimia dan rendaman.