Wajar atau tidak i-Sinar diteruskan? 28 Jun 2021 - Noraina Mazuin, Sapuan (Media Mulia Sdn. Bhd., 2021)
Program dilaksanakan bermula November tahun lalu itu dianggap membuka harapan baharu buat rakyat demi kelangsungan hidup terutama pencarum ahli KWSP yang terjejas ekoran pandemik Covid-19. Akibat pandemik itu yang masih tiada kesudahannya ketika ini dan pelaksanaan sekatan perjalanan penuh (total lockdown), ramai rakyat dipotong gaji, dibuang kerja dan masih menganggur malah hidup ibarat kais pagi makan pagi, kais petang makan petang. Ekoran itu, rata-rata rakyat mengharapkan bantuan kerajaan termasuk meneruskan program i-Sinar demi kelansungan hidup mereka.