Peranan guru menangani emosi calon SPM 2021 - Noradilah, Md Nordin; Siti Rahaimah, Ali (New Straits Times Press (M) Bhd., 2021)
Ia tentu saja ada kaitan dengan perkembangan semasa penularan COVID-19. Berdasarkan pengumuman yang dibuat, calon SPM 2021 akan menduduki peperiksaan pada tahun hadapan iaitu bermula Februari 2022 bagi ujian lisan dan amali Sains manakala, peperiksaan bertulis pada Mac 2022.