UMP, PERODUA jalin kerjasama strategik - Siti Nur Azwin, Zulkapri (Berita Harian Sdn. Bhd., 2021)
Kuala Lumpur: Universiti Malaysia Pahang dan kumpulan PERODUA menjalin kerjasama strategik menerusi pelaksanaan Program Sarjana Muda Teknologi (Mod Industri Perantisan) menggunakan model pendidikan kejuruteraan Jerman (Fachhochschule) dalam sistem pendidikan di negara ini.