UMP, PERODUA rangka kerjasama guna model Jerman - Nas Norziela, Nasbah (Berita Harian Sdn. Bhd., 2021)
KUALA LUMPUR: Universiti Malaysia Pahang (UMP) dan Kumpulan PERODUA menjalin kerjasama strategik menerusi pelaksanaan Program Sarjana Muda Teknologi (Mod Industri Perantisan) menggunakan model pendidikan kejuruteraan Jerman (Fachhochschule) dalam sistem pendidikan di negara ini.