Kerjasama strategik UMP, Kumpulan Perodua perkasa graduan TVET - Mohamad Shofi, Mat Isa (Utusan Melayu (M) Berhad, 2021)
KUANTAN: Kerjasama antara Universiti Malaysia Pahang (UMP) dengan Kumpulan Perodua bakal memperkasa program Pendidikan Latihan Teknikal dan Vokasional (TVET) dengan pelaksanaan Program Sarjana Muda Teknologi (BTech Apprenticeship) menggunakan model pendidikan kejuruteraan Jerman dalam sistem pendidikan di negara ini.