Darurat dan Sistem Perundangan - Wan Ahmad Fauzi, Wan Husain (2021)
WACANA DASAR 4.0 | DARURAT & SISTEM PERUNDANGAN Tidak seperti perintah kawalan pergerakan yang boleh dicabar, Proklamasi Darurat yang berdasarkan puas hati Yang di-Pertuan Agong tidak boleh dicabar atau dipersoalkan di dalam mana-mana mahkamah atas apa-apa alasan Edisi ke-4 kali ini akan membincangkan tentang keadaan semasa darurat dan apakah implikasinya kepada sistem perundangan negara. Antara persoalan asas adalah.