Keputusan mahkamah tidak sempitkan tafsiran perundangan islam - Wan Ahmad Fauzi, Wan Husain (Berita Harian Sdn. Bhd., 2021)
"Jika dilupuskan kesalahan liwat, maka itu akibatkan liwat tidak dapat dicegah dan dihukum, justeru melanggar hak kebebasan orang Islam untuk mengamalkan ajaran Islam seperti jaminan di bawah Perkara 11(1) Perlembagaan Persekutuan"